Pekarska industrija Vojvodine stala na noge

Bez autora
Sep 27 2011

U okviru realizacije programa Vlade AP Vojvodine, kojim se revitalizuju preduzeća koja se nalaze u velikim privrednim teškoćama, predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, primili su danas predstavnike slovenačkog pekarskog preduzeća “Don Don”, koji su zakupili značajne pekarske kapacitete u Vojvodini i Srbiji, te pomogli obnavljanje njihove proizvodnje. Reč je o zrenjaninskom Žitoproduktu, Kikindskoj pekari i subotičkoj Fidelinki, koji su bili na na ivici privrednog kolapsa zbog čega je Vlada AP Vojvodine uložila značajne napore u ponovnu normalizaciju njihovog rada. Svi partneri u Vojvodini, koji daju doprinos i podršku investicijama u ovoj pokrajini predstavljaju efikasan servis i pomoć investitorima. Ovakva iskustva predstavljaju dobar primer ostalima, a prema rečima predsednika Vlade Vojvodine, pokrajinska administracija će i nadalje podržavati napore koji su usmereni na rešavanje pitanja koja su od vitalnog značaja za pokrajinu. Takođe, ulaganja dovode do niza drugih pozitivnih efekata među kojima je i uključivanje kooperanata i ostalih sektora iz različitih proizvodnih grana.

Pekarska industrija Vojvodine stala na nogeU okviru realizacije programa Vlade AP Vojvodine, kojim se revitalizuju preduzeća koja se nalaze u velikim privrednim teškoćama, predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, primili su danas predstavnike slovenačkog pekarskog preduzeća “Don Don”, koji su zakupili značajne pekarske kapacitete u Vojvodini i Srbiji, te pomogli obnavljanje njihove proizvodnje.

Reč je o zrenjaninskom Žitoproduktu, Kikindskoj pekari i subotičkoj Fidelinki, koji su bili na na ivici privrednog kolapsa zbog čega je Vlada AP Vojvodine uložila značajne napore u ponovnu normalizaciju njihovog rada.

Svi partneri u Vojvodini, koji daju doprinos i podršku investicijama u ovoj pokrajini predstavljaju efikasan servis i pomoć investitorima. Ovakva iskustva predstavljaju dobar primer ostalima, a prema rečima predsednika Vlade Vojvodine, pokrajinska administracija će i nadalje podržavati napore koji su usmereni na rešavanje pitanja koja su od vitalnog značaja za pokrajinu. Takođe, ulaganja dovode do niza drugih pozitivnih efekata među kojima je i uključivanje kooperanata i ostalih sektora iz različitih proizvodnih grana.

Značajni pekarski kapaciteti u Vojvodini ponovo funkcionišu zahvaljujući efikasnim merama koje su preduzete od strane svih partnera, koji učestvuju u ovom značajnom poslovnom poduhvatu, a veoma je važno što je veći deo zaposlenih ostao u radnom odnosu. Tako je Vlada Vojvodine ostavarila osnovne ciljeve, koji su osim obnavljanja proizvodnje u pekarskoj industriji u Vojvodini omogućili i da se sačuva egzistencija porodica zaposlenih radnika u ovim prehrambenim industrijskim sistemima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik